joi, 10 ianuarie 2013

Cristian Gabriel Groman Scriitor Sentiment A


S-a născut în Târgoviste, pe 17 septembrie 1977; a urmat cursurile Şcolii de muzică şi arte plastice - secţia pian clasic din Târgovişte timp de 8 ani (unde a susţinut mai multe concerte). A absolvit Liceul Teoretic “Constantin Carabela”, profilul matematică-fizică; a urmat cursurile Universităţii “Valahia” din Târgovişte, Facultatea de Inginerie Electrică, specializarea electromecanică, pe care a terminat-o în anul 2002. Datorită perioadei foarte dificile prin care trecea ţara (majoritatea fabricilor se închiseseră sau erau în plin proces de disponibilizare), nu şi-a găsit de lucru în domeniu. 

A lucrat pe litoral, în staţiunea Mamaia, ca ospătar. A revenit în Târgovişte şi s-a angajat la o fabrică, într-un laminor ce producea cornier, unde a lucrat ca şi muncitor necalificat, electrician, mecanic, sudor, manevrant, etc. timp de 3 ani. Apoi, ajutat de fratele sau, Valentin, a emigrat în Italia, unde a trăit şi muncit alţi 3 ani, în Somma Vesuviana, o mică, dar frumoasa comunitate de pe lângă vulcanul Vezuviu, nu departe de oraşul Napoli. După această perioadă a ales să plece în Regatul Unit al Marii Britanii, în Londra, unde trăieşte şi munceşte şi acum, în cadrul companiei Phs Greenleaf.

Colaborează cu diverse grupuri şi publicaţii online cum ar fi “Expresia Ideii” şi “Confluenţe Româneşti”, face parte din autorii incluşi în volumele cu numerele 2, 3 si 4 "Expresia Ideii". In anul 2011 a început să posteze pe Facebook gândurile sale scrise, sub formă de note, apoi a început să realizeze clipuri video, pe care le postează pe Youtoube. La ultimele, colaboreaza cu dl. George Şerban.

Tot in anul 2011, ajutat de domnul Ştefan Doru Dăncus, a publicat la Editura Singur, volumul personal de debut intitulat "Gânduri", volum de versuri ce a fost nominalizat la premiile U.S.R. pe anul 2011. 

A primit o menţiune la concursul internaţional de poezie Starpress, ediţia 2012, ediţie la care a participat un număr record de concurenţi şi anume 8497...

Colaborează cu compozitorul Dan Lucian Corb, cel care îi transpune gândurile scrise pe muzică şi împreună, pregatesc lansarea a două C.D.-uri, unul de muzică uşoară, iar cel de-al doilea, muzica etno-populară...

Face parte dintre poeţii care se regasesc în "Meridiane Lirice-Antologia Universală a Poeziei Româneşti Contemporane" (124 de poeţi contemporani) antologie editată de revista Armonii Culturale in anul 2012.

În prezent lucrează la primul său roman...

Un comentariu:

  1. Felicitări, Cristi!
    Realizarea tuturor dorinţelor şi colaborare fructuasă cu Sentiment A!!
    Frumoase împliniri, Sentiment A!
    Viaţă lungă şi multe succese!

    RăspundețiȘtergere